VEGGOPIZZA.
INGREDIENSER (6 port)
- 1 sats pizzadeg (se receptet här i länken)
- 1 medelstor zucchini (ca 300 g)
- Fint havssalt
- Nymalen svartpeppar
- 200 g kalla kokta rödbetor
- 300 g chèvreost
- 250 g körsbärstomater i olika färger
- Ca 3 dl tomatsås, (se receptet här i länken)
- 200 g valnötter
- Färsk timjan
- Olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 300 grader eller så högt det går. Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen. Forma degbitarna till runda pizza-bottnar.
- Hyvla zucchinin i tunna skivor och grilla i en grillpanna tills de fått snygga ränder. Salta och peppra. Det går också bra att steka i vanlig stekpanna. Skala och skiva rödbetorna tunt. Skiva chèvren och klyfta tomaterna.
- Bred 2 msk tomatsås på en botten. Bryt ca 50 g chèvre i bitar och lägg på bottnen tillsammans med zucchini och rödbetor. Strö över valnötter.
- Kontrollera att ugnen är varm och sätt på grillfunktionen. Baka pizzan ca 5 minuter — den ska få rejält med färg. Lägg på tomater och några kvistar timjan. Ringla lite olja på kanten av pizzan.
- Gör likadant med resten av bottnarna.
