KRÄMIG KÖTTFÄRSPAJ

INGREDIENSER:

BOTTEN:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1/2 tsk salt och ev. lite kryddor

FYLLNING:

  • 600 gram köttfärs
  • smör
  • 1 finhackad gullök
  • 1 vitlök
  • 1/2 msk torkad timjan
  • 1 msk kalvfond
  • 3 msk stark chilisås
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 100 gram philadelphiaost
  • 1 tsk salt
  • 1 burk med små krispiga champinjoner
  • Nymalen peppar
  • 2 dl riven ost + 1/2 dl creme fraiche
  • Skivad tomat
GÖR SÅ HÄR:
  1. Ställ ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop pajdegen och kavla ut i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  3. Värm upp en panna och fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smöret. Pudra ner timjanen och  vänd om , rör ner färsen och fräs tills den är klar, vänd ner fond och chilisås (mer eller mindre efter smak).  Vänd ner creme fraiche, och philadelphiaost.Smaka av med salt och peppar.  
  4. Dela de små chammpinjonerna och blanda i innan du fyller pajskalet med fyllningen.
  5. Skiva tomaterna och toppa på fyllningen och rör ihop ost med creme fraiche och toppa tomaterna.
  6. Grädda tills i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.
  7. Klar att serveras, och gott med lite creme fraiche.
Bildresultat för köttfärspaj

Kommentera här: