KRÄMIG KÖTTFÄRSPAJ
INGREDIENSER:
BOTTEN:
- 3 dl vetemjöl
- 125 gram smör
- 2 msk kallt vatten
- 1/2 tsk salt och ev. lite kryddor
FYLLNING:
- 600 gram köttfärs
- smör
- 1 finhackad gullök
- 1 vitlök
- 1/2 msk torkad timjan
- 1 msk kalvfond
- 3 msk stark chilisås
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 100 gram philadelphiaost
- 1 tsk salt
- 1 burk med små krispiga champinjoner
- Nymalen peppar
- 2 dl riven ost + 1/2 dl creme fraiche
- Skivad tomat
GÖR SÅ HÄR:
- Ställ ugnen på 225 grader.
- Nyp ihop pajdegen och kavla ut i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
- Värm upp en panna och fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smöret. Pudra ner timjanen och vänd om , rör ner färsen och fräs tills den är klar, vänd ner fond och chilisås (mer eller mindre efter smak). Vänd ner creme fraiche, och philadelphiaost.Smaka av med salt och peppar.
- Dela de små chammpinjonerna och blanda i innan du fyller pajskalet med fyllningen.
- Skiva tomaterna och toppa på fyllningen och rör ihop ost med creme fraiche och toppa tomaterna.
- Grädda tills i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.
- Klar att serveras, och gott med lite creme fraiche.
