ZUCCHINIPAJ MED TOMATSALLAD.
INGREDIENSER (4 port)
PAJDEG
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vatten
FYLLNING
- 200 g fetaost
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk pesto
- 1 zucchini, skivad på längden
SALLAD
- 1 ask körsbärstomater
- ½ kruka basilika, grovhackad
- 1 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Arbeta snabbt ihop pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar botten. Ställ i kylskåp minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°. Förgrädda skalet lätt gyllene ca 10 minuter.
- Smula ner osten i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, pesto, salt och peppar och häll över osten.
- Hyvla zucchinin på längden och lägg överst på pajen. Pensla med lite olja.
- Grädda ca 30 minuter. Servera varm eller kall tillsammans med tomatsalladen.
