VANILJPAJ MED BIGARRÅER.

INGREDIENSER (8 port)
 
BOTTEN:
  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
FYLLNING:
  • 6 dl kokt marsankräm (enl. recept)
  • rivet skal av en apelsin
  • ½ burk färskost (1dl)
  • 1½ l bigarråer
GÖR SÅ HÄR:
  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda samman mjöl, socker bakpulver och salt.
  3. Tillsätt smöret i mjölblandningen och blanda till en något kladdig deg (går bra i en matberedare)
  4. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
  5. Förgrädda botten på 225°C i nedre delen av ugnen i 10min
  6. Gör marsankrämen enligt recept och smaka av med apelsinskal.
  7. Häll krämen i pajskalet och klicka i färskost.
  8. Grädda pajen i mitten av ugnen på 225°C i ca.10 min.
  9. Låt pajen svalna (kan frysas)
  10. SERVERING: Garnera pajen med bigarråerna.
 
Bildresultat för vaniljpaj

Kommentera här: