VANILJPAJ MED BIGARRÅER.
INGREDIENSER (8 port)
BOTTEN:
- 150 g margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
FYLLNING:
- 6 dl kokt marsankräm (enl. recept)
- rivet skal av en apelsin
- ½ burk färskost (1dl)
- 1½ l bigarråer
GÖR SÅ HÄR:
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda samman mjöl, socker bakpulver och salt.
- Tillsätt smöret i mjölblandningen och blanda till en något kladdig deg (går bra i en matberedare)
- Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
- Förgrädda botten på 225°C i nedre delen av ugnen i 10min
- Gör marsankrämen enligt recept och smaka av med apelsinskal.
- Häll krämen i pajskalet och klicka i färskost.
- Grädda pajen i mitten av ugnen på 225°C i ca.10 min.
- Låt pajen svalna (kan frysas)
- SERVERING: Garnera pajen med bigarråerna.
