SUPERMÖR HÖGREV.
INGREDIENSER (8 port)
- ca 2 kg högrev (i bit)
- 2 oxbuljongtärningar
- valfri glazer (se länk till recept under punkt 3)
- salt
- nymalen svartpeppar
CEASARDRESSAD SPARRIS
- 4 buntar grön sparris (à 250 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 dl riven parmesanost
- 6 sardellfiléer i olja
- 1 msk sherryvinäger (eller vit- eller rödvinsvinäger)
- 1 tsk dijonsenap
- 2 krm salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 2 msk rapsolja
GÖR SÅ HÄR:
DAGEN FÖRE
- Lägg köttet i en stor kastrull och fyll på med kallt vatten så att det täcker. Koka upp med buljongtärningarna. Skumma av med en sked. Tillsätt salt och peppar.
- Koka högreven under lock tills den är mör, 2-3 timmar. Ta upp högreven. Förvara den i kylskåp till nästa dag, gärna under lite press så behåller den formen bättre.
FESTDAGEN
- Skär köttet i skivor och grilla/stek 3-4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla på någon glaze i omgångar mot slutet av grillningen, gärna barbequeglaze eller svartpepparglaze.
- Caesardressad sparris: Skär bort den nedre, torra delen på sparrisen.
- Skala och finhacka vitlöken. Mixa gräddfil, majonnäs, riven parmesanost, halverade sardeller, vitlök, vinäger och dijonsenap med stavmixer eller i en liten matberedare.
- Krydda med salt och peppar.
- Gnid in sparrisen med olja och grilla den mjuk, 3–6 minuter.
