STEKT AUBERGINE & HALLOUMI MED ZATAR.
INGREDIENSER (4 port)
-
1 st aubergine
-
1 bit(ar) halloumi cirka 200 g
-
1 tsk zatar eller sumac (finns i butiker som säljer arabiska specialiteter, men kan uteslutas)
-
1 st citron
-
5 st blad pepparmynta
-
olivolja
- flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
- Skiva aubergine i centimetertjocka skivor och stek på hög värme i mycket olivolja och lite flingsalt.
- Ta upp auberginen ur oljan när den är gyllenbrun och låt rinna av på hushållspapper.
- Pressa saften av 1/2 citron över auberginen medan den är varm.
- Skiva haloumin liksom auberginen och stek gyllenbrun i en lätt oljad het stekpanna.
- Varva haloumi och aubergine på en tallrik.
- Hacka och strö över mynta och en tesked zatar eller sumac.
- Servera varmt.