SNABB PIZZADEG.

INGREDIENSER (6 port)
  • 500 g vatten, kallt
  • 25 g jäst
  • 700 g ekologiskt stenmalet vetemjöl
  • 80 g durumvetemjöl, helst ekologiskt
  • 20 g fint havssalt
  • Rapsolja

Gör så här:

  1. Blanda vatten, jäst och mjöl i en köksmaskin ca 3 minuter på låg hastighet. Öka hastigheten och knåda degen 5 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 4 minuter.
  2. Lägg degen på mjölat bord och dela i sex lika stora delar. Smörj en plåt med olja. Rund-riv degbitarna (en teknik för att forma dem till runda bollar och trycka ut dem till rundlar) och lägg på plåten. Olja försiktigt in ovansidorna. Täck med plastfolie och låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur.
  3. Platta ut degarna i mycket mjöl till valfri storlek och gör pizza. Om du vill göra pizza samma dag som du gör degen är det här rätt deg. Jag använder mer jäst i den än pizzadeg i kyl för att degen ska jäsa lite fortare och för att bottnen ska bli krispig.
Bildresultat för snabb pizzadeg

Kommentera här: