PINOCCHIOTÅRTA.

INGREDIENSER (14 bitar)
  • 1½ dl strösocker
  • 100 g smör
  • 5 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl grovhackad mandel
FYLLNING:
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter färska jordgubbar
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa smör och socker poröst.
  3. Dela äggen i gulor och vitor.
  4. Vispa ner en äggula i taget, rör i mjölken.
  5. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten.
  6. Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum.
  7. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet.
  8. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm.
  9. Bred över marängsmeten toppigt, strö på hackad mandel.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  11. Låt kakan kallna och dela den på mitten.
  12. Vispa grädden med vaniljsockret.
  13. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan. Garnera med färska jordgubbar.
 
Pinocchiotårta

Kommentera här: