PINOCCHIOTÅRTA.
INGREDIENSER (14 bitar)
- 1½ dl strösocker
- 100 g smör
- 5 ägg
- 4 msk mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2½ dl strösocker
- 1 dl grovhackad mandel
FYLLNING:
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 liter färska jordgubbar
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 150°.
- Vispa smör och socker poröst.
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa ner en äggula i taget, rör i mjölken.
- Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten.
- Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum.
- Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet.
- Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm.
- Bred över marängsmeten toppigt, strö på hackad mandel.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Låt kakan kallna och dela den på mitten.
- Vispa grädden med vaniljsockret.
- Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan. Garnera med färska jordgubbar.
