PEPPARKAKSCHEESEKAKE.
INGREDIENSER
- 12 pepparkakor
- 4½ dl vispgrädde
- 1½ tsk vaniljsocker
- 150 g philadelphia
- 5 äggulor
- 3 dl socker
- ½-1msk malen kardemumma
- 6 äggvitor
GÖR SÅ HÄR:
- Smula pepparkakorna och lägg hälften i en form med löstagbar kant.
- Vispa grädden med vaniljsockret i en skål.
- Vispa philadelphia, äggulor och socker i en annan skål. Tillsätt kardemumma.
- Vispa äggvitorna i en tredje bunke till ett skumm som fäster när du vänder den upp och ner.
- Blanda grädden i philadelphiablandningen.
- Vänd därefter försiktigt i äggvitorna.
- Häll smeten i formen med de smulade kexen och strö över de resterande.
- Ställ in i frysen i minst 2 h (passar utmärkt att göra dagen innan).
- SERVERING: Ta fram en stund innan servering och kan serveras med lingon till.
