KOLADRÖM MED DAIMGRÄDDE & JORDGUBBAR.
INGREDIENSER (8-10 port)
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400g)
- 150 g smör
- 300 g digestivekex
- 1 liter jordgubbar
- 1½ dubbeldaim (à 56g)
- 3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastull och täck lite över burken med vatten. Låt småkoka i ca. 2½ timme utan lock, se alltid till att burken är täckt med vatten.
- Ta upp burken och skölj den under kallt vatten. Låt svalna helt.
- Klä insidan av en form (med löstagbar kant på ca. 24 cm i diameter) med plastfolie.
- Smält smöret.
- Mixa digestivekexen i en matberedare och tillsätt smöret.
- Tryck ut blandningen i formen och ställ in i kylen i ca. 1 timme.
- Rensa och dela jordgubbarna och finhacka daimen.
- Vispa grädden fast och tillsätt ²⁄3 av daimkrosset.
- Lossa kanten från bottnen, lyft upp den och dra försiktigt av plasten och placera på ett fat.
- Bred på kolakrämen, spritsa eller bred över daimgrädden. Ställ kallt fram till servering.
- VID SERVERING: toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
