HÖG & KRÄMIG SMÖRGÅSTÅRTA.

INGREDIENSER (12 port)
  • 12 skivor landgångsbröd (7x21 cm)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl kesella (10 %)
FYLLNING I
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl finskuren dill
FYLLNING II
  • välj en av de klassiska fyllningarna i receptet räkor eller ansjovisfiléer, se texten nedan
FYLLNING III
  • 150 g gravad lax
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 msk riven pepparrot
GARNERING
  • 1 gurka
  • 1/2 dl finskuren dill + vippor
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 citronskivor
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka sallad
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)
  • 200 g gravad lax (tunna skivor)
  • 30 - 50 g lax- eller regnbågsrom
GÖR SÅ HÄR:
  1. Fyllning 1: Hacka kräftstjärtar och ägg grovt. Blanda detta med majonnäs och dill.
  2. Fyllning 2: Blanda de valda ingredienserna från receptet Lång och läcker smörgåstårta.
  3. Fyllning 3: Grovhacka lax. Blanda med crème fraiche och pepparrot.
  4. Kantskär bröden. Lägg 3 skivor bröd på ett serveringsfat. Bre på fyllning 1. Lägg på 3 skivor bröd, lägg bröden tvärs över så att tårtan inte delar sig. Bre på fyllning 2. Lägg på bröd. Upprepa med fyllning 3.
  5. Lägg på 3 brödskivor. Blanda lättcrème fraiche och kesella. Bre det över och på kanterna. Täck med plastfolie. Låt stå kallt över natten.
  6. Skala, kärna ur och finhacka gurkan. Blanda med dillen. Skär tomaterna i hälften och citronskivorna i bitar. Bre på majonnäs på tårtans sidor så att garneringen fäster. Garnera kanterna med sallad. Lägg på kräftstjärtar, lax, tomater, citroner, rom och dillvippor.
Bildresultat för krämig smörgåstårta

Kommentera här: