FOCACCIA MED SOLTORKAD TOMAT.

INGREDIENSER (24 bitar)
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 8 avrunna soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olja från tomaterna
  • 8 dl vetemjöl
  • 100 g tärnad fetaost, avrunnen 
  • flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.
  2. Skär tomaterna i små bitar och tillsätt dem tillsammans med salt, olja och vetemjöl. Arbeta ihop alltsammans till en deg. Låt degen jäsa under bakduk cirka 1 timme.
  3. Häll ut degen i en smord långpanna som mäter 35×25 cm. Tryck ut den med en lätt mjölad hand.
  4. Tryck ner fetaosten i brödet. Låt focaccian jäsa cirka 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.
  5. Strö på lite flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen 20–25 minuter.
  6. Låt focaccian svalna på ett galler. Skär den i bitar.

Kommentera här: