FOCACCIA MED SOLTORKAD TOMAT.
INGREDIENSER (24 bitar)
- 25 g jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 8 avrunna soltorkade tomater
- 1 tsk salt
- ½ dl olja från tomaterna
- 8 dl vetemjöl
- 100 g tärnad fetaost, avrunnen
- flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.
- Skär tomaterna i små bitar och tillsätt dem tillsammans med salt, olja och vetemjöl. Arbeta ihop alltsammans till en deg. Låt degen jäsa under bakduk cirka 1 timme.
- Häll ut degen i en smord långpanna som mäter 35×25 cm. Tryck ut den med en lätt mjölad hand.
- Tryck ner fetaosten i brödet. Låt focaccian jäsa cirka 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.
- Strö på lite flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen 20–25 minuter.
- Låt focaccian svalna på ett galler. Skär den i bitar.
