BLOMKÅL MED LIME OCH KORIANDERDRESSING.

INGREDIENSER (4 port)
  • 1 blomkålshuvud
  • ½ röd chilifrukt
  • 2 + 2 msk olivolja
  • 50 g gula russin
  • 2 msk rostade solroskärnor
DRESSING
  • 1 lime
  • ½ kruka koriander
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • + 1 msk olivolja
  • salt och peppar
 
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 200°C. Skär blomkålen i små buketter, kärna ur och strimla chilin. Blanda dem med olivolja salt och peppar. Baka i ugnen i ca. 20 min.
  2. DRESSING: Riv skalet och pressa saften ur limen. Strimla koriandern. blanda med yoghurt, olja, salt och peppar. 
  3. Blanda blomkålen med russin, rippladressing och solrosfrön och servera med naanbröd.
 
Bildresultat för blomkål koriander

Kommentera här: