SKAGEN RÖRA.

INGREDIENSER
  • 750 gram oskalade räkor eller 1 pkt skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skal
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche eller 1 dl matyoghurt (eller blanda efter tycke)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 burk röd eller gul ishavsrom (valfritt)
GÖR SÅ HÄR:
  1. Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först.
  2. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Spara ev. 2-3 stycken hela räkor till garnering.
  3. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
  4. Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. ishavsrom.
  5. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron.
  6. Skagenröran är nu klar att serveras. Förvaras annars övertäckt i kylen.
Bildresultat för hemmagjord skagenröra

Kommentera här: