SKAGEN RÖRA.
INGREDIENSER
- 750 gram oskalade räkor eller 1 pkt skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skal
- 2 msk hackad dill
- 1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche eller 1 dl matyoghurt (eller blanda efter tycke)
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk pressad citron
- 2 msk finhackad rödlök
- 1 burk röd eller gul ishavsrom (valfritt)
GÖR SÅ HÄR:
- Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först.
- Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Spara ev. 2-3 stycken hela räkor till garnering.
- Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
- Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. ishavsrom.
- Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron.
- Skagenröran är nu klar att serveras. Förvaras annars övertäckt i kylen.
