KNÄCKIGA KAKOR.
INGREDIENSER (1 långpanna)
- 150 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1½ dl mjölk
- 4½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
GLASYR
- 50 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl vispgrädde
- 3 dl riven kokos
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt vaniljsocker, mjölk och smält smör.
- Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
- Lägg bakpapper i en långpanna och häll i smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-12 min.
- GLASYR: Blanda ingredienserna i en kastrull.
- Värm kastrullen på svag värme tills allt har smält.
- Ta ut kakan och bred på glasyren.
- Låt grädda i ytterligare cirka 12 min, tills kakan har en fin färg.
- Ta ut kakan, låt svalna och skär upp den i bitar.
