KNÄCKIGA KAKOR.

INGREDIENSER (1 långpanna)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ dl mjölk
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
GLASYR
  • 50 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl riven kokos
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Tillsätt vaniljsocker, mjölk och smält smör.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  6. Lägg bakpapper i en långpanna och häll i smeten.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-12 min.
  8. GLASYR: Blanda ingredienserna i en kastrull.
  9. Värm kastrullen på svag värme tills allt har smält.
  10. Ta ut kakan och bred på glasyren.
  11. Låt grädda i ytterligare cirka 12 min, tills kakan har en fin färg.
  12. Ta ut kakan, låt svalna och skär upp den i bitar.
Bildresultat för knäckiga kakor i långpanna

Kommentera här: