KEY LIME PIE.

INGREDIENSER (10-12 bitar)
 
BOTTEN
  • 150 g smör
  • 200 g digestivekex
FYLLNING
  • 5 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 2 msk finrivet limeskal
  • 1 dl färskpressad limejuice
TILL SERVERING
  • florsocker
  • vispad grädde
  • tunna skivor lime
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pajbotten: Smält smöret i en kastrull.
  3. Krossa kexen fint, gärna i en matberedare. Blanda i en bunke med smöret.
  4. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Sänk temperaturen i ugnen till 150°C.
  6. Fyllning: Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner den kondenserade mjölken, limeskal och –juice.
  7. Häl smeten i formen. Ställ in i ugnen 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  8. Låt sedan pajen stå i kylen minst 3 timmar före servering.
  9. Till servering: Sikta över florsocker och servera med vispad grädde och limeskivor.
Bildresultat för key lime pie

Kommentera här: