FLYGANDE JAKOB.
INGREDIENSER (4 port)
- 1 grillad kyckling eller 4 kycklingfiléer
- 1 paket bacon
- 2 dl grädde
- 0,5 dl chilisås
- 1 tsk curry
- 2 bananer
- 1 dl salta jordnötter
- 2 krm svartpeppar
- Tillbehör: 4 port kokt basmatiris
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader. Samt börja koka ris om du vill ha det till.
- Plocka köttet från kycklingen, dela det i bitar och lägg i en ugnssäker form (förslagsvis i storlek som en halv långpanna). Eller strimla och stek kycklingfiléerna i lite olivolja och lägg sedan i den ugnsfasta formen.
- Skär baconet i bitar och stek det några minuter. Häll av fettet.
- Fördela stekt bacon över kycklingen.
- Skiva bananer och sprid ut över kycklingen.
- Blanda chilisås med grädde, curry och svartpeppar i en skål. Häll över kycklingen.
- Grädda din Flygande Jacob i ca 15-20 minuter.
- Vid servering så strör du över jordnötter. Rosta gärna jordnötterna i en torr stekpanna innan.
- Servera kyckling Flygande Jacob ur ugnsformen.
- Ris är gott till Flygande Jacob samt en grönsallad och/eller tomatsallad.
