AVOCADOSOPPA.
INGREDIENSER (4 port)
- 2 schalottenlökar
- 1 msk olivolja
- 1 påse babyspenat (à 65 g)
- 7 dl vatten
- 2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
- 3 mogna avokador
- 1 msk färskpressad limejuice
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
TOPPING
- 200 g skalade räkor
- 1/2 ask smörgåskrasse
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk och glansig i olja i en kastrull. Tillsätt spenaten, fräs ytterligare någon minut under omrörning. Häll på vatten och fond. Låt koka upp.
- Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och lägg i kastrullen. Ta från värmen och mixa slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt limejuice. Krydda med salt och peppar.
- Topping: Toppa med räkor (om man vill) och krasse.
