AVOCADOSOPPA.

INGREDIENSER (4 port)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 7 dl vatten
  • 2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 3 mogna avokador
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
TOPPING
  • 200 g skalade räkor
  • 1/2 ask smörgåskrasse
 
GÖR SÅ HÄR:
  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk och glansig i olja i en kastrull. Tillsätt spenaten, fräs ytterligare någon minut under omrörning. Häll på vatten och fond. Låt koka upp.
  2. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och lägg i kastrullen. Ta från värmen och mixa slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt limejuice. Krydda med salt och peppar.
  3. Topping: Toppa med räkor (om man vill) och krasse. 
Bildresultat för AVOKADOSOPPA

Kommentera här: