SUPERMÖR HÖGREV.

INGREDIENSER (8 port)
  • ca 2 kg högrev (i bit)
  • 2 oxbuljongtärningar
  • valfri glazer (se länk till recept under punkt 3)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
CEASARDRESSAD SPARRIS
  • 4 buntar grön sparris (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl riven parmesanost
  • 6 sardellfiléer i olja
  • 1 msk sherryvinäger (eller vit- eller rödvinsvinäger)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 msk rapsolja
 
GÖR SÅ HÄR:
 
DAGEN FÖRE
  1. Lägg köttet i en stor kastrull och fyll på med kallt vatten så att det täcker. Koka upp med buljongtärningarna. Skumma av med en sked. Tillsätt salt och peppar.
  2. Koka högreven under lock tills den är mör, 2-3 timmar. Ta upp högreven. Förvara den i kylskåp till nästa dag, gärna under lite press så behåller den formen bättre.
FESTDAGEN
  1. Skär köttet i skivor och grilla/stek 3-4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla på någon glaze i omgångar mot slutet av grillningen, gärna barbequeglaze eller svartpepparglaze.
  2. Caesardressad sparris: Skär bort den nedre, torra delen på sparrisen.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Mixa gräddfil, majonnäs, riven parmesanost, halverade sardeller, vitlök, vinäger och dijonsenap med stavmixer eller i en liten matberedare. 
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Gnid in sparrisen med olja och grilla den mjuk, 3–6 minuter.
 
Bildresultat för MÖR HÖGREV

Kommentera här: