STEKT TORSK MED ÄRTPESTO.

INGREDIENSER (4 port)
  • 500 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • citronklyftor till servering
STEKT TORSK
  • 600 g torskfilé (gärna MSC-märkt)
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
ÄRTPESTO
  • 3 dl frysta, tinade ärter
  • 1/2 dl hasselnötter (gärna rostade)
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olja
  • salt och peppar
 
GÖR SÅ HÄR:
 
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor. Skala och skär morot och palsternacka i stavar. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Ringla över oljan. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda runt. Rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter.
  3. Ärtpesto: Mixa alla ingredienser med oljan. Tillsätt lite vatten om peston känns för fast. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär fisken i bitar. Vänd i panko blandat med salt och peppar.
  5. Stek fisken i olja i omgångar i en stekpanna.
  6. Servera med ärtpesto, rostade rotfrukter och citronklyftor
 
Bildresultat för stekt torsk med ärtpesto

Kommentera här: