STEKT AUBERGINE & HALLOUMI MED ZATAR.

INGREDIENSER (4 port)
  • 1 st aubergine
  • 1 bit(ar) halloumi cirka 200 g
  • 1 tsk zatar eller sumac (finns i butiker som säljer arabiska specialiteter, men kan uteslutas)
  • 1 st citron
  • 5 st blad pepparmynta
  • olivolja
  • flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
  1. Skiva aubergine i centimetertjocka skivor och stek på hög värme i mycket olivolja och lite flingsalt.
  2. Ta upp auberginen ur oljan när den är gyllenbrun och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Pressa saften av 1/2 citron över auberginen medan den är varm.
  4. Skiva haloumin liksom auberginen och stek gyllenbrun i en lätt oljad het stekpanna.
  5. Varva haloumi och aubergine på en tallrik.
  6. Hacka och strö över mynta och en tesked zatar eller sumac.
  7. Servera varmt.
Bildresultat för stekt aubergine OCH HALLOUMI

Kommentera här: