PANNBIFF MED LÖK.
INGREDIENSER (4 port)
- 500 g nötfärs eller blandfärs
- 4 msk ströbröd
- 1 ägg
- 1,5 dl mjölk
- 1 tsk flytande kalvbuljong
- 0,5 tsk mald kryddpeppar
- 1 tsk torkad mald ingefära
- 0,5 gul lök - råriven eller finhackad
- 1 tsk socker
- 0,5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 3,5 gula lökar att steka till
- 2 msk smör
- 1 dl vatten
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk kinesisk soja
- 4 port kokt potatis
- 4 saltgurkor
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och skiva löken tunt.
- Stek löken på medelvärme i smör ca 20 minuter tills den är mjuk. Sockra (0,5 tsk) och salta löken lite.
- Laga under tiden pannbiffarna: Skala och hacka eller råriv en lök fint. Lägg i en bunke.
- Blanda i ströbröd, ägg, mjölk, fond och kryddor.
- Blanda i köttfärsen.
- Stek ett prov i smör. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
- Forma små platta pannbiffar och bryn i smör ca 3 minuter på varje sida.
- Låt eftersteka ca 5 minuter under lock eller folie eller i ugnen på 175 grader så att biffarna blir genomstekta.
- Lägg upp pannbiffarna på fat efter hand och när du stekt
- Lägg i löken i pannan med pannbiffarna, höj värmen och slå på 1 dl vatten.
- Ta upp biffar och lägg på fat eller tallrik. Toppa med löken.
- Koka ihop skyn någon minut. Smaksätt skyn med lite salt, vitpeppar samt någon tsk soja.
- Häll skyn över lök och pannbiffar vid servering.
- Servera pannbiffarna med kokt potatis och ev. saltgurka.