MOROTSSOPPA.

INGREDIENSER (4 port)
  • 500 g morötter, skalade, skurna i bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk smör
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk timjan, färsk, repad
  • Tillbehör:
  • 4 msk gräddfil
GÖR SÅ HÄR:
  1. Fräs morötter, lök och vitlök mjuka i smöret. Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar och timjan. Koka på svag värme tills morötterna är mjuka, ca 15 minuter.
  2. Sila av kokvattnet och spara det. Mixa med mixerstav eller mosa till en puré, späd med spadet till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera med gräddfil.
Bildresultat för morotssoppa

Kommentera här: