MJÖLKCHOKLADSTRYFFELTÅRTA MED KRISPIG NÖTSBOTTEN.

INGREDIENSER 
 
BOTTEN
  • 2 dl ljus sirap
  • 250 g jordnötssmör (alt. mandelsmör)
  • 6 dl cornflakes
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk vaniljsocker
TRYFFEL
  • 500 g mjölkchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • rivet skal av en apelsin
 
GÖR SÅ HÄR
  1. Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
  2. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ner jordnötsmöret (alt mandelsmör)
  3. Värm försiktigt upp blandningen så att "smöret" smälter, men låt inte koka.
  4. Dra kastrullen från plattan krossa flingorna lite och rör ner tills de är täckta av smeten.
  5. Tryck ut massan i ett jämt lager i botten av formen.
  6. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke.
  7. Koka upp grädden och slå den över chokladen.
  8. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med en stavmixer. 
  9. Tillsätt apelsinskal och häll tryffeln i formen.
  10. Låt stelna i kylskåpet (gärna över natten).
 
Bildresultat för mjölkchokladtryffeltårta

Kommentera här: