MJÖLKCHOKLADSTRYFFELTÅRTA MED KRISPIG NÖTSBOTTEN.
INGREDIENSER
BOTTEN
- 2 dl ljus sirap
- 250 g jordnötssmör (alt. mandelsmör)
- 6 dl cornflakes
- 1 dl kokosflingor
- 1 msk vaniljsocker
TRYFFEL
- 500 g mjölkchoklad
- 2 dl vispgrädde
- rivet skal av en apelsin
GÖR SÅ HÄR
- Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
- Koka upp sirapen i en kastrull och rör ner jordnötsmöret (alt mandelsmör)
- Värm försiktigt upp blandningen så att "smöret" smälter, men låt inte koka.
- Dra kastrullen från plattan krossa flingorna lite och rör ner tills de är täckta av smeten.
- Tryck ut massan i ett jämt lager i botten av formen.
- Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke.
- Koka upp grädden och slå den över chokladen.
- Mixa till en jämn massa i matberedare eller med en stavmixer.
- Tillsätt apelsinskal och häll tryffeln i formen.
- Låt stelna i kylskåpet (gärna över natten).