SOTAD LAX MED FÄNKÅLSSALLAD.

INGREDIENSER (4 port)
  • 500 g lax skuren i ca 3 cm breda strimlor
  • 1 msk fänkålsfrön, malda
  • 2 tsk råsocker
  • salt och peppar
FÄNKÅLSSALLAD
  • 2 fänkål
  • 1 kruka dill
  • 1 apelsin, pressad
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
  1. Krydda laxen med fänkålsfrö, socker, salt och peppar.
  2. Bryn hastigt runt om i het panna. Låt kallna, skär sedan i kuber.
  3. Skiva fänkålen tunt på en mandolin, skölj i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
  4. Blanda den skivade fänkålen med dill, apelsinsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
 

Kommentera här: