PAJ MED FETAOST, ZUCCHINI & TAPENADE.
INGREDIENSER (8 port)
- 250 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl rismjöl
- 3 - 4 msk kallt vatten
FYLLNING
- 2 zucchini (à ca 400 g)
- 300 g fetaost
- 6 ägg
- 4 dl mjölk
- 4 dl vispgrädde
- 5 msk tapenade på svarta oliver
- 1 msk sardellcrème
- 3 dl riven parmesanost
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skär smöret i tärningar.
- Blanda smör, vetemjöl och rismjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet, lite i taget, och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en långpanna, låt degen gå upp ordentligt på kanten.
- Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
- FYLLNING: Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet, krama ur vattnet och fördela i pajskalet. Smula över fetaosten.
- Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, tapenade, sardellcrème, parmesan, salt och peppar.
- Häll äggstanningen i pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.
- Servera gärna pajen med en fräsch grönsallad.