KOLADRÖM MED DAIMGRÄDDE & JORDGUBBAR.

INGREDIENSER (8-10 port)
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400g)
  • 150 g smör
  • 300 g digestivekex
  • 1 liter jordgubbar
  • 1½ dubbeldaim (à 56g)
  • 3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
  1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastull och täck lite över burken med vatten. Låt småkoka i ca. 2½ timme utan lock, se alltid till att burken är täckt med vatten.
  2. Ta upp burken och skölj den under kallt vatten. Låt svalna helt.
  3. Klä insidan av en form (med löstagbar kant på ca. 24 cm i diameter) med plastfolie.
  4. Smält smöret.
  5. Mixa digestivekexen i en matberedare och tillsätt smöret.
  6. Tryck ut blandningen i formen och ställ in i kylen i ca. 1 timme.
  7. Rensa och dela jordgubbarna och finhacka daimen. 
  8. Vispa grädden fast och tillsätt ²⁄3 av daimkrosset.
  9. Lossa kanten från bottnen, lyft upp den och dra försiktigt av plasten och placera på ett fat.
  10. Bred på kolakrämen, spritsa eller bred över daimgrädden. Ställ kallt fram till servering.
  11. VID SERVERING: toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
 
Bildresultat för koladröm tårta

Kommentera här: