KNÄCKIG ÄPPELPAJ.

INGREDIENSER (6 port)
  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl vispgrädde
  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g äpplen
 
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
  3. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
  5. Fördela smeten över äpplena.
  6. Grädda i ugnen ca. 30 min tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med grädde eller vaniljsås.
 
Bildresultat för knäckig äppelpaj