JANSSONS FRESTELSE.

INGREDIENSER (8 pers)
  • 3 stora gula lökar
  • 1 1/2 kg fast potatis
  • 2 msk smör eller margarin (att steka i)
  • 3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk smör eller margarin (att klicka över)
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala lök och potatis. Skiva löken tunt och fräs den i matfettet i en stekpanna. 
    Skär potatisen i tunna strimlor.
  3. Varva potatis, lök och ansjovis (spar ansjovisspadet) i en smord ugnssäker form (eller flera små). Potatis i botten och överst. Koka upp grädden och mjölken.
  4. Häll på gräddmjölken och allt ansjovisspad. Strö på ströbröd och klicka över matfettet.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 11/2-2 timmar.  Om den börjar få för mycket färg, täck med aluminiumfolie.
Bildresultat för janssons frestelser

Kommentera här: