BLÅBÄRSPAJ MED VANILJSÅS.

INGREDIENSER (4 port)
  • 150 g smör
  • 3-4 dl fiberhavregryn
  • ½ dl farinsocker
  • 500 g frysta blåbär
  • 1 msk mjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tetra Oatly vaniljsås (2,5 dl)
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 200-225°C.
  2. Blanda havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
  3. Blanda blåbär med mjöl och socker, fördela i formen.
  4. Fördela sedan havregrynsblandningen över blåbären.
  5. Sätt in pajen i ugnen i 15-20 min och låt svalna något före servering.
 
Bildresultat för blåbärspaj

Kommentera här: