ÄRT- OCH BASILIKAPLÄTTAR MED MOZZARELLA.

INGREDIENSER (4 port)
  • 250 g små fina ärter
  • ½ kruka basilika
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
TILL SERVERING
  • 2 förp mozzarella (à125g)
  • ½ huvudsallad
  • 240 g antipasto
GÖR SÅ HÄR:
  1. Tina ärtorna.
  2. Sätt ugnen på 125° och sätt in en plåt för att lägga färdiga plättar på.
  3. PLÄTTAR: Mixa allt (förutom matfettet) till en slät smet.
  4. Stek plättarna i matfettet i en stek eller plättpanna. Håll plättarna varma på plåten i ugnen, men helst inte på varandra.
  5. TILL SERVERING: Skär mozzarellan och salladen i bitar och servera med antipasto till plättarna. (Kan även serveras lingon och tex. rivna morötter till)
Bildresultat för ärtplättar

Kommentarer:

1 Cissi:

skriven

Förvånandsvärt gott! Perfekt en torsdagskväll.

Kommentera här: