KLASSISKA JULKÖTTBULLAR.
INGREDIENSER (1 kg)
- 2 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk skånsk senap
- 1,5 dl ströbröd*
- 1 liten gul lök
- 1 kg blandfärs
- salt, svartpeppar, vitlökspulver, oregano
GÖR SÅ HÄR:
- Vispa ihop ägg och grädde och senap och låt det sedn svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd.
- Riv gul lök på stora hålen på ett rivjärn. Blanda i lök, färs och kryddor i ströbrödsblandningen. Bearbeta inte för länge – då blir det segt. Ta på plasthandskar och rulla cirka 1 matsked per köttbulle.
- Stek köttbullarna i smör så de får fin yta. Fyll inte hela stekpannan utan ta lite i taget. Ska de frysas in och värmas i ugn till julbordet behöver de inte vara helt genomstekta – då blir de lätt torra när de värms på.