KLASSISKA JULKÖTTBULLAR.

INGREDIENSER (1 kg)
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk skånsk senap
  • 1,5 dl ströbröd*
  • 1 liten gul lök
  • 1 kg blandfärs
  • salt, svartpeppar, vitlökspulver, oregano

 GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa ihop ägg och grädde och senap och låt det sedn svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd.
  2. Riv gul lök på stora hålen på ett rivjärn. Blanda i lök, färs och kryddor i ströbrödsblandningen. Bearbeta inte för länge – då blir det segt. Ta på plasthandskar och rulla cirka 1 matsked per köttbulle.
  3. Stek köttbullarna i smör så de får fin yta. Fyll inte hela stekpannan utan ta lite i taget. Ska de frysas in och värmas i ugn till julbordet behöver de inte vara helt genomstekta – då blir de lätt torra när de värms på.
Bildresultat för JULköttbullar

Kommentera här: