GRÖNPEPPARGRYTA MED TORTILLA.

INGREDIENSER
  • 1 kg grytbitar av nöt el älg
  • 2-3 msk smör
  • 1 msk grönpeppar (grovkrossad), ca
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl kryddstark korv, typ kabanoss, finstrimlad
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl sött madeiravin
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk soja, kinesisk
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl syltlök el inlagd gurka, i mindre bitar
TORTILLA
  • Små fina potatisar
  • 1 st salladslök
  • 2 st vitlök
  • 50 g getost
  • 3 g ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl standardmjölk, 3 %
  • 1 msk smör
GÖR SÅ HÄR:
  1. Gryta
    Bryn grytbitarna väl runt om i en järngryta på spisen.
  2. Låt pepparn, löken, vitlöken och korven steka med lite på slutet.
  3. Pudra över vetemjöl och blanda väl.
  4. Späd med vinet och vattnet samt smula sönder buljongtärningen.
  5. Tillsätt sojan och lår grytan puttra sakta under lock 1-1.5 timme eller tills köttet känns mört.
  6. Tillsätt och låt crème fraichen koka med den sista halvtimmen.
  7. Smaka av med salt.
  8. Vid servering
    Tillsätt syltlöken eller gurkan.
  9. Tortilla
    Sätt ugnen på 175 grader.
  10. Smöra cocqotter, små portionsformar.
  11. Blanda finskivad potatis med skivad lök och vitlök.
  12. Blanda lätt vispade ägg med gräddmjölken.
  13. Smula ner getosten.
  14. Fyll formarna med äggblandningen och grädda ca 40 minuter.
Bildresultat för grönpeppargryta med tortilla

Kommentera här: