GRÖNPEPPARGRYTA MED TORTILLA.
INGREDIENSER
- 1 kg grytbitar av nöt el älg
- 2-3 msk smör
- 1 msk grönpeppar (grovkrossad), ca
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 1 dl kryddstark korv, typ kabanoss, finstrimlad
- 2 msk vetemjöl
- 2,5 dl sött madeiravin
- 4 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 msk soja, kinesisk
- 3 dl crème fraiche
- 2 dl syltlök el inlagd gurka, i mindre bitar
TORTILLA
- Små fina potatisar
- 1 st salladslök
- 2 st vitlök
- 50 g getost
- 3 g ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl standardmjölk, 3 %
- 1 msk smör
GÖR SÅ HÄR:
- Gryta
Bryn grytbitarna väl runt om i en järngryta på spisen. - Låt pepparn, löken, vitlöken och korven steka med lite på slutet.
- Pudra över vetemjöl och blanda väl.
- Späd med vinet och vattnet samt smula sönder buljongtärningen.
- Tillsätt sojan och lår grytan puttra sakta under lock 1-1.5 timme eller tills köttet känns mört.
- Tillsätt och låt crème fraichen koka med den sista halvtimmen.
- Smaka av med salt.
- Vid servering
Tillsätt syltlöken eller gurkan. - Tortilla
Sätt ugnen på 175 grader. - Smöra cocqotter, små portionsformar.
- Blanda finskivad potatis med skivad lök och vitlök.
- Blanda lätt vispade ägg med gräddmjölken.
- Smula ner getosten.
- Fyll formarna med äggblandningen och grädda ca 40 minuter.